divendres, 10 de maig del 2019

On podem trobar videos lliures de drets?

El contingut audiovisual és un recurs indispensable per les nostres presentacions i projectes. Cal tenir en compte l'autoria de les creacions per no cometre plagi. Podem utilitzar la creació d'algú altre, però cal fer referència de l'autoria o pel contrari buscar contingut lliure de llicències, és a dir, amb llibertat per utilitzar-lo com si fos nostre. 

Avui en dia és possible utilitzar plataformes per trobar aquests continguts en qualitat HD i 4K. Us recomanem un llistat de bancs de vídeos de descarrega gratuïta o amb llicència Creative Commons que us seran molt útils !!

1. Pixabay

T'ofereix la possibilitat de fer una cerca filtrada per categories, animacions i efectes, i no hi ha problemes per fer modificacions per la llibertat de drets.
 

2. Vimeo

És una de les més conegudes i també ofereix la possibilitat de descarregar vídeos gratis a traves d'un cercador en el qual pots filtrar una paraula clau.

3. Videezy


A diferència d'altres pàgines, en Videezy pots buscar contingut en HD o 4K en espanyol.

Has de tenir cura també amb el tipus de llicència, dels més de 1000 que en Videezy podràs trobar en 4K, no tots són gratuïts o lliures de drets.

 

 

4. Pexels

És una plataforma més coneguda per disposar d'un banc de fotos gratuïtes, tot i que també té vídeos en qualitat HD.

 

5. Videvo

Aquesta eina t'ofereix més de 30 categories per fer la teva cerca més senzilla natura, persones, animals, esports, etcètera, i compta amb centenars d'arxius completament lliures de drets, que podràs utilitzar amb finalitat professional o personal.

 

 

6. Coverr

Aquesta pàgina per descarregar vídeos lliures, és molt bona perquè les seves bases de dades es renoven cada setmana amb la inclusió d'uns set nous clips.
 

7. Motion Elements

És una plataforma ideal si estàs buscant diferents recursos audiovisuals, com plantilles de «After Effects», contingut en 360 graus, música i altres elements multimèdia.
 

8. Pond5

El fet que disposi d'una enorme quantitat de recursos multimèdia com il·lustracions,

efectes de so, imatges o clips gratis, converteix Pond5 en una de les pàgines més conegudes i utilitzades. El seu banc ofereix més de 10000 elements, molts d'ells gratuïts

i altres de pagament, i per accedir-hi no et quedarà una altra que completar el registre

al seu web.

9. XstockVideo

En aquest banc de vídeos gratis per descarregar tindràs l'oportunitat de trobar elements

en alta qualitat, en funció de la temàtica que s'adapti als teus interessos. StockVideo et

mostrarà els clips que més vegades han estat vistos i els que major nombre de vegades

han estat descarregats, perquè et facis una idea de les últimes tendències.

 

10. Mazwai

Mazwai es diferencia d'altres eines en línia perquè posa a la teva disposició centenars d'originals continguts audiovisuals de situacions concretes o amb efectes com càmera lenta o timelapse. Una altre gran avantatge d'aquesta pàgina és que només cal posar el cursor damunt de l'arxiu perquè aquest es Reviseu. El dolent és que no compta amb cercador, per la qual cosa hauràs de guiar-te per les seves categories.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

V edició de 'Les Corts Escenari Literari'

El Futbol és el protagonista de la V edició de "Les Corts Escenari Literari" Del 30 de maig al 2 de juny , les Corts rebrà una...